Challe och Challe klara

Nu är det klart.
Vilka som ska assistera Björn Hellkvist.
Det blir Challe två gånger om – i Karlberg och Berglund.

Challe Berglund blir ny assisterande till Hellkvist. / Foto: Tobias Sterner, Bildbyrån.

Sedan tidigt har en förlängning av Mikael Karlbergs kontrakt varit huvudspåret på den ena posten som assisterande till Björn Hellkvist. Men runt den andra har det florertat flera namn.

Johan Tornberg, Alen Bibic och Sjur Robert Nilsen är tre av dem. Men i dag när duon presenterades, var där med ett namn som inte nämnts i media tidigare. Charles Berglund, 58.

”Challe” – som han också kallas – kommer senast från ett tränaruppdrag i HV71 där han var med och räddade Jönköpingsklubben från ett kvalspel under fjolåret.

Han har tidigare haft huvudtränaruppdrag bland annat i Timrå, Modo och Djurgården.

– Vi har letat efter en person med stor erfarenhet och hockeykunnande som dessutom ska komplettera vår grupp utifrån sin personlighet, säger GM Thomas Johansson till Leksands hemsida.

Karlberg: ”Inte smält riktigt”

Challe Berglund om hans nya tränaruppdrag:

–  Det känns inspirerande med det fantastiskt stora hockeyintresse som finns i Leksand, och jag tycker att det finns alla möjligheter för Leksands IF som förening att avancera mot att bli ett riktigt topplag.

Även Mikael Karlberg presenterades som assisterande tränare, då han kommit överens med Leksand om att förlänga hans kontrakt.

– Det känns bra att få fortsätta i Leksands IF. Vi har börjat på något som vi vill ta ännu längre. Det finns fortfarande saker som är ogjorda. Trots att det gått en tid sedan vår säsong tog slut känns det inte som att man smält det riktigt, det var ett riktigt tungt uttåg. Det som blir viktigt nu är att ta lärdom av det och lyfta som lag den kommande säsongen.

Lämna ett svar

Blog at WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: